Дестинации

Европейски речни дестинации

Европейски речни дестинации

Имаме удоволствието да ви запознаем с едно ваканционно преживяване, което не е популярно в нашата страна, но е изключително интересно и различно. Това е и нашият любим тип почивка, която лично сме изпробвали вече няколко години с различен маршрут -  РЕЧЕН КРУИЗ С ЛОДКА В ЕВРОПА.

 

Да откриваш красотата на европейските езера, реки и канали и на преминаващите край теб живописни селца , излезли като от приказка, при това от палубата на своята лодка, е прекрасен начин да релаксираш и да прекараш незабравими моменти със семейството или с приятелите си. Това е уникален начин да намалиш темпото, да си почиваш, като всеки ден имаш възможността да бъдеш на различно място и да се наслаждаваш на истински вкусна храна, приготвена в типични местни ресторантчета.

 

За тези, които под лодка веднага си представиха някоя гемийка, бързам да кажа, че става въпрос за лодка тип речна яхта.

 

Най-хубавото е, че сами сте капитан на вашето пътуване и екипаж и дори не е нужно да имате опит или лиценз за управление на лодка.  Лодката се движи със скорост 6-8 км.ч., което се равнява на  човешки ход, и е толкова лесна за управление, че си я карате сами. А това е голямата част от емоцията – да караш колкото искаш, да спираш където искаш, да нощуваш където ти хареса.

 

Освен това фирмата, която е собственик на лодките, ви изпраща инструктор, който ви дава 30 минутни указания за всичко – от това как се пуска водата и тока на лодката до това как да я управлявате. Разяснява от къде се зарежда гориво, вода, как да си забиете колчетата, когато не сте на пристанище и спирате, ка се действа при преминаване на шлюзове. Преди инструкторът да ви остави сами и да ви пожелае попътен вятър, той  връчва една папка с информация за лодката и маршрута и ви кара да направите сами едно кръгче с лодката и да упражните на практика чутото и видяното, за да изчистите неяснотите. Така вече и вие сте по-спокойни и уверени и можете да се отпуснете и насладите на това страхотно ваканционно приключение.

 

Обещаваме ви една различна и незабравима почивка!

 

На първо място като дестинация ви препоръчваме любимата ни Франция с нейните девет изумителни маршрута, между които можете да избирате.

 

Ако сте ценители на красива природа, комбинирана с изтънчения вкус на френската кухня и деликатната изисканост на френските вина, които галят небцето ви – това е вашата дестинация.

 

Ние ще ви разясним маршрутите във Франция, за да изберем най-интересния и подходящ за вас.

 

Други не по-малко атрактивни места за посещение при този вид туризъм са реките и каналите в Германия, Италия, Англия, Ирландия, Шотландия, Белгия и Холандия. С наша помощ можете да си изберете маршрут и в тези райони.

 

Bon voyage!