Видяно и преживяно

Рио Де Жанейро

Бяхме на екскурзия в Рио, разбира се през Февруари...

 

Още ме държи онази тръпка, която изпитах, разхождайки се по къдравият тротоар на Копакабана и наблюдавайки ежедневието на хората живеещи там.

 

Виждайки техният темперамент и стил - осъзнах, че само богоизбрани са достойни да се докоснат до тази земя. Слънчевите лъчи, тропическите растения, ароматът, който се носеше по алеята, съчетани с музиката, звучаща от близките кафенета ме караха да забравя за всичките си проблеми и да се отдам на радостта от живота.

 

Посетихме: дворецът Итамарату, Историческият музей, Националната библиотека, Музеят на модерното изкуство - експонатите са много интересни. Бяхме очаровани от Музеят на карнавала, който се намира в центъра, близо до Sanbodromo . В него бяха изложени костюми от минали карнавали, които по желание можеха да се пробват. Беше много забавно!

 

Друга впечатляваща част от нашата екскурзия беше изкачването с влакче към хълма Корковадо и към статуята на Христос. Минавайки през тропическите гори на националния парк Тиджукасе насладихме на уникалната красота на биосферата –  гъста, зелена растителност беше преплетена с огромни цветове на орхидеи- божествено!

 

След изкачването до върха на хълма се разкри най-изумителната гледка в моя живот! Забравих да чувам, да дишам, забравих на кой свят съм! Под нас беше безкрайният океан, със своят залив Гуанабара. Пред нас величествено се изправяше хълмът “Захарната бучка и легендарният стадион “Маракана”.Адреналинът, който изпълваше вените ми ме държеше да не припадна от щастие.

 

За десерт, разбира се не мога да не отбележа прословутият карнавал, на който имах удоволствието да присъствам. Тъй, като бяхме пристигнали по-късничко, билети  си купихме чак към края на карнавала. Приложила съм карта на Sambodromo с местата в цветови диапазон, цените на които варираха в големи граници – общо взето достъпно е за почти всеки. Тръпката е неописуема, салсата-безкрайна а купонът голям! Заслужава си!

 

Предизвикателството, което Рио отправя към теб е: да се разходаш с корабче из залива Гуанабара, на залез слънце; да танцуваш до късно самба или боса нова, като истинските „кариоки“; да приемаш всичко ново, различно, диво и безумно; да овладееш изкуството да живееш тук и сега – Приеми го!


Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро
Рио Де Жанейро

» Към всички във Видяно и преживяно