Екзотични оферти

Романтиката на пустинята, Индия 9 дни/ 8 нощувки закуски и вечери

Цена: 1160 EUR


Дата на тръгване: 2017-02-17

Дата на връщане: 2017-02-26

Тип почивка: Приключенски почивки

Държава: Индия

Град: Делхи - Агра - Джайпур - Каджурахо


Романтиката на пустинята, Индия 9 дни/ 8 нощувки закуски и вечери


Програма

 

Далечната, пъстра и романтична Индия...

 Обслужване на русни език!

 

Маршрут:   София – Истанбул – Делхи – Джайпур - Агра - Каджурахо - Делхи - Истанбул - София

 


Първи ден 

София – Истанбул – Делхи 


Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, София – Истанбул – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 05.10 ч. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела. Настаняване вeднага, почивка. 

 

 


Втори ден

Делхи 

 

Закуска в хотела. Обзорна обиколка на Делхи. Турът започва със старата част на Делхи, разглеждайки Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това с посещение на Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Моголския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65 м х 35 м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници... 


Продължаваме с модерната част на града, където се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Моголски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. 


Посещение на храмовия комплекс Акшардам (затворен в понеделник). Акшардам означава вечна, божествена обител на Върховния Бог, обител на вечни ценности и добродетели Ашкар, както са определени във Ведите и Упанишадите, където божествената бхакти, чистота и мира завинаги съществуват. 
При възможност - посещение на Храмът Лотус (затворен в понеделник), който представлява Бхайски молитвен дом, построен през 1986 г. Този храм е спечелил множество архитектурни награди. За него може да намерите статии в стотици вестници и списания. 

Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 


 

Трети ден 

Делхи - Джайпур

 

Закуска и освобождаване на хотела. 


Продължаваме с посещение на Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. 


Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. През 1199 г. Кутуб-Уд-Дин Айбак започва разрушаването на 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните колони издига джамията Куват-Ул-Ислам. 


Отпътуване за Джайпур (256 км./около 6 часа). Настаняване в хотела, свободно време, вечеря и нощувка.

 


 

Четвърти ден 

Джайпур

 

 • По желание: Полет с балон над Джайпур – 314 лева;

Кога е бил последният път, когато сте направили нещо ново, нещо екстремно?

Тук и сега е моментът да направите първият си полет с балон, а след това ще Ви се иска да повторите... 
Това приключение се прави рано сутрин. Полетът трае около 1 час. 

След закуска, посещение на старата столица Амбър, за да разгледате невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Моголската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. 


Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали.

Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете",познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. 

Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 

Посещение на местните пазари. 

Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 

 


Пети ден

Джайпур – Фатехпур Сикри - Агра 


Ранна закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (240 км/ около 6 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Моголския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставе скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години. Изпълнен с дворци и джамии, Фатехпур Сикри е бил град от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората си с така перфектно запазените сгради. 

Приситгане в Агра, настаняване в хотела, вечеря и нощувка. 

 • По желание: Вечерно музикално шоу Visit Mohabbat the TAJ; Expression of LOVE…” – 59 лева;


Музикален спектакъл пресъздаващ историята за създаването на Тадж Махал или сага за любовта. Тадж Махал е олицетворение на истинската и безсмъртна любов на Шажахан към Мумтаж Махал - красивата му съпруга; ще се потопите в пищния начин на живот в ерата на Моголите; ще разберете всичките трудности, през които са минали занаятчийте за 22 години, за да построят това изящно и безценно произведение на изкуството - Тадж Махал. 

 

 

 


Шести ден 

Тадж Махал – Агра 


Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце). 

В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър. 


Следва трансфер до хотела, закуска. 


Продължаваме с посещение на Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколоения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. 
Вечеря и нощувка. 

 

 

 


Седми ден

 

Агра – Джанси – Орча - Каджурахо 


Закуска / сух пакет /

 Трансфер до ЖП гарата, за да продължим нашата обиколка с влак Шатабди Експрес до Джанси в 08.02 ч., пристигане в Джанси в 09.55 ч. 
При пристигане, ще бъдете посрещнати от представител на фирмата – партньор, а след това ще отпътуваме към Орча / 20 км / близо 1 час /. 
Следобяд, продължаваме с обиколка на Орча, като ще посетим крепостта Джангахир Махал, построена през 1606 г., храм Рам Раджа със своите извити кули и Лакшми Нраян, известен със своите добре запазени стенописи, както и Рай Правийн Махал, разположен в градините на Ананд Махал. 

В късния следобяд ще се отправим към Каджурахо /180 км / около 5 часа/. 


Настаняване в хотела, свободно време, вечеря, нощувка. 

 • По желание: Посещение на вечерно музикално и културно шоу в Каджурахо – 29 лева на човек.

Осми ден 

Каджурахо – Джанси – Делхи 


Закуска. Освобождаване на хотела. Ще разгледаме храмовия комплекс Чандела. 


Ще се концентрираме върху най-известните еротични храмове, които представляват един от най-добрите примери за храмова архитектура в Северна Индия. Далечното местоположение на Каджурахо означава, че е било непокътнато от мюсюлманските нашественици и в резултат на това фините дърворезби са в много добро състояние, като местните вярват, че дърворезбите интерпретират живота в рая. Те са били построени по време на могъщата династия Чандела; по-голямата част са били конструирани във внезапен изблик на творческа и религиозна енергия, в средата на 10-ти и 11- ти век. 


След управление близо 500 години, могъщата династия Чандела паднала под мощта на исляма, а поради тази причина религиозния център на Каджурахо е бил изоставен. Храмовете остават като напомняне за едно общество, което вярва в пълноценния начин на живот, усещайки го с всички сетива – пътят към нирвана! 
Следва трансфер до ЖП гарата в Джанси, за обратно връщане до Делхи с Шатабди Експрес в 18.40 ч. Пристигане в Делхи в 23.30 ч. Вечерята е сух пакет, който ще бъде раздаден. Посрещане на ЖП гарата в Делхи от представител на нашия партньор. Трансфер до хотела в Делхи. Настаняване.  

 

Девети ден

Делхи – Истанбул - София 


Ранен трансфер (около 03.30 ч.) до летището в Делхи за полет Делхи – Истанбул в 06.45 ч. Пристигане в Истанбул в 10.40 ч. Възможност за полудневна екскурзия в Истанбул с включен обяд. Екскурзията се организира от Турски Авиолинии и е с продължителност от 6 часа /12.00 - 18.00ч./ Разглеждат се: Синята джамия, Хиподрума: Фонтана, Серпентиновата Колона, Обелиска на Теодосии, Дворецът Топкапъ, Подводната Цистерна / според метеорологичните условия /.

 Полет доСофия в 19.15 ч. Пристигане в София в 20.55 ч. 

 

 


Детайли

 

 

 


Цената включва:

 

  • Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с авиокомпания Турски Авиолинии;
  • Летищни такси
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
  • 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел 3*/4* или подобен в Делхи;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* или подобен в Агра;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4*или подобен в Джайпур;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* или подобен в Каджурахо;
  • Билет за влак с Шатабади експрес Делхи – Джанси – Делхи;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Всички входни такси по програмата;
  • Изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
  • Екскурзовод на руски език;
  • Представител на Дрийм Холидейс БГ ООД по време на пътуването, при минимум 20 души;
  • Представител на фирмата - партньор в Индия;
  • Обзорна екскурзия на Истанбул с включени обяд и трансфери;

Цената не включва:

 

  • Виза за Индия – 105 лева;
  • Бакшиши –76 лева (заплащат се в България);
  • Напитки;
  • Разходи от личен характер;
  • Доплаане за единична стая за хотел 3* - 330 лева,; за хотел 4* - 520 лева;
  • Шоу програма „Visit Mohabbat the TAJ; Expression of LOVE…” (Агра) - 59 лв.
  • Полет с балон (Джайпур) – 134 лв.
  • Посещение на вечерно музикално и културно шоу в Каджурахо – 29 лв. на човек;

Забележка:

 Необходими документи за издаване индийска виза: 

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
 • 2 снимки 5.08 см х 5.08 см; 

 Условия за записване: 

 • Подписване на договор за организирано пътуване
 • 50 % капаро при резервация, доплащане 30 дни преди датата на заминаване

 DH

Забележка: Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии. 

За резервации, звънете на телефон : 0887 238 074 - Радина Савова, Управител ТА "Робинзон Травъл"!
Запитване
за офертата


Разпечатай
офертата


Изпрати
на приятел» ОБРАТНО КЪМ ОФЕРТИ